√ Kumpulan Tatarucingan Sunda Lucu, Gokil, Romantis, Jorang, Bodor Pisan

Tatarucingan Sunda Lucu- Dalam seni merangkai kata dalam bahasa Sunda dengan istilah tatarucingan ialah sebuah kata-kata yang memiliki sebuah teka-teki atau sebuah tebak-tebakan yang membutuhkan suatu jawaban.

Tatarucingan ini sejenis permainan tradisional yang berupa pertanyaan-pertanyaan lisan yang di ucapkan sedemikina rupa sehingga jawabannya menjadi sulit ditebak. Kebanyakan orang baru bisa menjawab setelah mengetahui lebih dahulu jawabannya.

Mengapa kebanyakan orang sulit untuk menjawab tatarucingan ini? Karena disebabkan tatarucingan sunda ini direkayasa sedemikian rupa baik pertanyaan maupun jawabannya sehingga benar-benar sulit untuk dijawab.

Nah, pada artikel sunda kali ini kamu dapat mengetahui aneka macam tentang tatarucingan bahasa sunda mulai dari tatarucingan sunda lucu ngakak, tatarucingan sunda gombal, tatarucingan sunda romantis, tatarucingan sunda komplit, pokonya masih banyak tentang tatarucingan-tatarucingan sunda lainnya.

Marilah kita simak tatarucingan sunda di bawah ini.

Tatarucingan Sunda Lucu Ngakak

tatrucingan sunda lucu
Okami.id
TANYA: Di restoran aya 3 jelema anu keur dalahar, nuhuji bedek, nu hiji lolong, nu hiji bisu. Mun beres dahar saha numayarna?
JAWAB: Nu bisu, soalna keur ulang tahun.

TANYA: Naon sababna Ken Arok kawinna jeung Ken Dedes?
JAWAB: Soalna eta hirupna jaman baheula, da lamun jaman now mah kan bisa kawin jeung Desi Ratnasari.

TANYA: Aya 3cakcak, nu dua keur geulut, nu hiji deui keur nonton hungkul, terus nu keur nonton ujug-ujug murag. Kunaon tah?
JAWAB: Soalna pas tepuk tangan poho nyekelan.

 

TANYA: Aya 5 cakcak keur ngumpul dina hiji lampu, terus lampuna ujug-ujug pareum, aya sabaraha cakcak nu aya keneh deukeut lampu?
JAWAB: Tinggal 4 soalna nu hiji deui indit nyokot senter.

TANYA: Hewan bersel satu ngarana Amoeba, mun berselna loba ngarana naon?
JAWAB: Amoeba Demonstrasi.

TANYA: Mun aya raja maot, anakna jadi naon?
JAWAB: YAtim.

TANYA: Aya jelema lahirna di Tasik, cicing di Sepanyol, sakola di Ingris, nikah di Perancis, gawe di Amerika, Maot di Jerman, dibere gelarna naon tah?
JAWAB: Alm.

 

TANYA: Isuk-isuk di dapur, berang di kamar, sore di teras, peuting di dapur, naon tah?
JAWAB: Kompor. Keun we da kompor aing, rek di simpen dimana oge moal nanaon.

TANYA: Manuk-manuk naon anu hurup e na aya tilu?
JAWAB: Bango. Sebab aya laguna, sang bango e, e, e, sang bango.

TANYA: Kumah carana ngabedakeun gajah leutik jeung gajah badag?
JAWAB: Disaring.

TANYA: Perusahaan naon anu pang geude na?
JAWAB: Perusahaan nu ngaproduksi saringan gajah.

 

TANYA: Naon sababna oray teu bogaeun suku tapi titinggi loba sukuna?
JAWAB: Sebab pas pembagian suku si oray horeameun datang.

TANYA: Mun gajah jadi hayam, kuda jadi hayam, sapi jadi hayam, domba jadi hayam, terus hayam jadi naon?
JAWAB: Jadi loba atuh selud

TANYA: Naon Bedana kuda jeng kudra?
JAWAB: Mun kudamah sukuna opat, ari kudra mah sukuna oprat.

 

TANYA: yeuh nya, kan sarerea ge geus pada apal yen profesor teh cerdas pisan jeung biasana huluna botak, sanajan cerdas, aya hiji anu teu bisa dilakuken nepika ayena, naon cing?
JAWAB: Nyisir buuk.

 

 Baca Juga Dong :  Kata-Kata Sunda Romantis yang Paling Lucu dan Sedih 

 

TANYA: Naha anjing sok ngagonggong?
JAWAB: Soalna lamun ngagorowok mah jiga maneh.

TANYA: Cing naon sababna buuk supermen nu keritingna aya hiji?
JAWAB: Mun keritingna loba mah ngaranna Supermie.

 

TANYA: Saha awewe pangkuatna sa alam dunya?
JAWAB: Nyonya Meneer (berdiri sejak 1948).

TANYA: Naon bahasa arabna endog?
JAWAB: Min Silliti ayyam.

TANYA: Naon sababna hayam mun kongkorongok panona sok peureum?
JAWAB: Soalna geus apal texs na.

 

TANYA: Pak Asep meuli hayam 5, isukan dipencit 2, tinggal sabaraha hayamna?
JAWAB: Nya 5 atuh kan dipeuncitna isukan.

 Belajar Bahasa Sunda dan Artinya Terlengkap  Yuk Kenali!

 

Tatarucingan Sunda Romantis

tatarucingan suunda lucu romantis
ekspektasia.com

Nah Kalau yang ini agak-agak romantis lur, sok lur wilujeng nyobaan haha.

TANYA: Kucing naon anu pang romantisna sa alam dunya?
JAWAB: Kucingta padamu.

TANYA: Bola naon anu bisa ceurik?
JAWAB: Bola mataku ninggali anjeun keur duaan jeung mantan huhuhuh.

 

TANYA: Neng teurang teu naha menara pisa miring?
JAWAB: Eta tertarik ku senyum eneng.

TANYA: Neng sok mandi? Cik mandi naon nu pangeunahna?
JAWAB: Mandirikan rumah tangga sareng eneng.

 

Tatarucingan Sunda Lucu Jorang Pisan

tatarucingsn sunda lucu
ekspektasia.com

Kalo yang ini sebuah tatarucingan sunda lucu jorang yang sedikit vulgar, tapi tenang tanpa gambar kok, jadi aman haha. Cuma sekedar heureuy aja ini mah, dibawa santai aja we lur.

TANYA: Geude, hideung, buluan, leuleus, naon?
JAWAB: Mike Tyson teu dahar saminggu.

TANYA: Naha jelema anu bersetubuh bisa hamil? Tempe di goreng bisa tutung? Jelema nu asup kasumur bisa paeh? JAWAB: Soalna teulat ngangkat.

TANYA: Buah naon anu dipikaresep ku lalaki?
JAWAB: Buahenol.

TANYA: Dijegangken, terus diasupken, terus ngenah weh, sok naon tah?
JAWAB: Kacamata cup euy haha.

 

TANYA: Benatukna kotak, tapi mun diceukeul jadi buleud jeng empuk, naon?
JAWAB: Logo OSIS nu dipake ku awewe budak SMA.

TANYA: Bulu panggih jeung bulu, kulit panggih jeung kulit, beuki lila beuki ngenah , naon tah sok?
JAWAB: Sare (Peureum).

TANYA: Indung si Joni boga anak 5, ngarana 1 kantal 2 kintil 3 kuntul 4 kentel, nu ka5 saha……….?
JAWAB: Nya Joni lah.

 

Tanya: Naon persamaan ASI jeung AQUA?
JAWAB: Sumberna sarua ti gunung.

TANYA: Kumaha carana ngabedakeun cacing biakng jeung cacing jalu?
JAWAB: Simpen foto awewe keur taranjang , mun aya nu ngacung berarti eta jalu.

TANYA: Manuk-manuk naon anu pertama kali ulin ka bulan?
JAWAB: Manukna si Neil Amstrong att.

 

TANYA: Garuda dina lambang Negara Indonesia jenis kelamina naon?
JAWAB: Awewe, soalna daadna ditutupan ku persia,

TANYA: Hideung, panjang, buleud, aya bau pesing, naon sok?
JAWAB: TIhang telepon nu diompolan ku jelema.

 

TANYA: Naon bedana pesawat jeung rok awewe?
JAWAB: Ari pesawat mah beuki luhur teh beuki teu katinggali, ari rok awewe mah beuki luhur teh beuki katinggali.

TANYA: Dibuka, diasupkeun, terus digeol-geol, trus kaluar warna bodas, naon tah?
JAWAB: Nyikat huntu.

TANYA: Naon sababna aya jalan anu ngarana jalan Tol?
JAWAB: Soalna diresmikeuna ku pak presiden, coba lamun ku ibu presiden, ngarana jadi jalan Til.

 

TANYA: Benda mati, aya jangjangan, sok ngiseup geutih, naon tah?
JAWAB: Pembalut awewe.

TANYA: Naon bedana soto jeung siti?
JAWAB: Mun soto mah bihuna bodas, mun siti mah bihuna hideung.

 

 Baca Juga Nih Bro/Sis: Kesenian Sunda Budaya Jawa barat Terlengkap

 

Tatarucingan Sunda Lucu Tentang Hewan

tatarucingan sunda lucu tentang hewan
Ktawa.com

Tatarucingan Sunda tentang hewan ini, lucu pisan lur aseli teu bohong , gow atuh cekhidot ah. Hehe.

 

TANYA: Sato naon sukuna dina sirah awakna di sirah?
JAWAB: Kutu.

TANYA: Sato naon anu pang leutikna sa alam dun’ya?
JAWAB: Cacing anu keur Cacingan.

TANYA: Hayam burintik nonggeng kalangit naon?
JAWAB: Ganas.

TANYA: Sapi naon anu bisa ngarayap dina tembok?
JAWAB: Sapiderman.

TANYA: Hayam naon anu isuk-isuk tara kongkorongok?
JAWAB: Hayam paeh atuh wa.

 

TANYA: Naon sababna lamun anjing keur lumpat sok ngalieuk wwae katukang?
JAWAB: Sabab teu make kaca sepion.

TANYA: Kalong naon anu pinter maen bola?
JAWAB: Kalonggok Beckham ya….. Del Piero.

TANYA: Gajah naon anu sukuna dua?
JAWAB: Gajah anu keur keprok.

 

TANYA: Disebut saki hirup, disebut dua kali paeh, naon?
JAWAB: Kuda.

TANYA: Sato naon anu pang haram-haramna?
JAWAB: Anak Bagong anu eweh bapaan.

TANYA: Hayam naon anu sukuna aya 1002?
JAWAB: Hayam anu keur gelut jeung titinggi.

 

TANYA: Hayam naon anu sok diteangan ku jelema?
JAWAB: Hayam leungit atuh jon.

TANYA: Naon bedana onta jeung kangkung?
Jawab: Ari onta mah di Arab, ari kangkung mah di urab.

TANYA: Monyet naek kana tangkal kai. tinggal naona?
JAWAB: Tinggal turuna atuh.

 

TANYA: Letik bodas pikasieuneun?
JAWAB: Sirem anu napeul dina huntu maung.

TANYA: Hayam naon anu suku na hiji?
JAWAB: Hayam anu keur maen sondah.

TANAYA: Gajah keur ulangtahun, sakumaha sasatoan geus daratang, iwal tititinggi, naon sababna?
JAWAB: Sabab make sapatu heula, lila, loba teuing sukuna.

 

TANYA: Aya manuk 10 ditembak hiji, tinggal sabaraha hiji dai?
JAWAB: Eweuh hiji-hiji acan da kalalabur hibeur.

TANYA: Aya anjing lintuh, anjing begang, anjing jangkung, anjing pendek, jeung anjing edan, rek nyokot tulang dina kolam, nu pangheulana anjing mana?
JAWAB: Anjing baseuh.

 

TANYA: Kumaha ngabedakeun sirah cacing jeung buntut cacing?
JAWAB: Eleketek heula mun seri eta huluna.

TANYA: Lauk naon anu bisa hibeur?
JAWAB: Lauk Indosiar atuh.

TANYA: Kuda naon anu teu bisa lulumpatan?
JAWAB: Kuda nu di cangcang.

 

TANYA: Bebek naon anu leumpangna muter?
JAWAB: Bebek anu di konci setang.

TANYA: Naon sababna anak ucing jeung anak anjing osok gareulut?
JAWAB: Ngarana oge anak-anak harap dimaklum.

 

TANYA: Sato naon awakna leutik tapi huluna geude?
JAWAB: Sireum make helm.

TANYA: Nini saha nu leumpangna luluncatan?
JAWAB: Ninina bangkong atuh.

 

Tatarucingan Sunda Ngakak Tentang Kaca

tatarucingan sunda
browniesngakak.com

Berikut ini adalah tatarucingan sunda tentang kaca, yaa lumayan lah hehe.

 

TANYA: Kaca naon anu pangberat-beratna?
JAWAB: Kacalikan gajah. T

 

ANYA: Kaca-kaca naon anu nyeri?
JAWAB: Kacabok.

 

TANYA: Kaca naon anu seungiit?
JAWAB: Kacapirit.

 

TANYA: Kaca naon anu sok disada?
JAWAB: Kacapi atuh wa.

 

Tatarucingan Sunda BodorTentang Makanan

tatarucingan sunda lucu
merrostore.com

Makanan juga bisa kok dibikin tatarucingan sunda lucu ngakak deh pokonamah lur.

 

TANYA: Budak gundul asup kana embel?
JAWAB: Cilok.

TANYA: Betmen nginum fanta, tah ari Supermen nginum naon?
JAWAB: Minumpas kejahatan.

TANYA: Pare-pare naon anu teu ngenah?
JAWAB: Pare-rea omong.

 

TANYA: Buah naon anu tara di ala?
JAWAB: Buah anu murag.

TANYA: Piramida dijerona aya harta karun, naon?
JAWAB: Bacang.

TANYA: Leutik, bodas, panjang, teuas, jeung lumpatna ngabeulesat?
JAWAB: Remeh napeul dina kareta api nu keur maju.

 

TANYA: Buah naon anu sok make wedak?
JAWAB: Kesemek.

TANYA: Boga sisit lain oray, boga mahkota lain raja?
JAWAB: Ganas.

TANYA: Budak dugul loba kutu?
JAWAB: Onde-onde.

 

TANYA: Dicukur buluan teu dicukur eweh buluan?
JAWAB: Kadongdong.

 

Tatarucingan Bahasa Sunda Tentang Benda

tatarucingan suda lucu
Genmuda.com

Ternyata benda-benda di sekitar kita juga bisa dibikin tatarucingan loh gaes, nih buktinya, lucu lumayan lah lur hehe.

 

TANYA: Ari nakol beudug aya sabaraha warna?
JAWAB: Nya tilu warna atuh.

TANYA: Minyak naon anu rame?
JAWAB: Minyaksikan pertandingan sepak bola.

TANYA: Kapas 3 kg, batu 3 kg, lamun ninggang kana suku nyeri mana?
JAWAB: Nyeri suku.

 

TANYA: Kunaon tukang baso nakolan mangkok?
JAWAB: Ku sendok.

TANYA: Soeh teu bisa dikaput, kotor teu bisa diseseh, naon?
JAWAB: Kertas.

TANYA: Petina hiji, mayitna loba?
JAWAB: Korek api.

 

TANYA: Tipeuting asak lamun tibeurang atah?
JAWAB: Lampu bohlam.

TANYA: Bajuna hejo, lempangna nguriling bari udud, naon?
JAWAB: Obat nyamuk.

TANYA: Sukuna hiji, ari panona tilu?
JAWAB: Lampu setopan.

 

TANYA: Kahandap muka kaluhur nutup?
JAWAB: SAleting.

TANYA: Sapedah naon anu bisa ngapung?
JAWAB: Sapedah anu ditalian kana 1000 balon gas anu keur ngapung.

 

 Baca Juga Nih Kang/Teh: Kesenian Sunda & Budaya Jawa Barat Terlengkap 

 

TANYA: Sirahna dina beteng, Behengna dina beteng, eulina dina beteng, naon?
JAWAB: Orok nu keur di kandung ku indungna.

TANYA: Palu naon anu bisa pidato?
JAWAB: Pa Lurah.

TANYA: Dipeuncit hirup, teu dipencit paeh, naon?
JAWAB: Rebab.

 

TANYA: Ditakol nyendol teu ditakol nendol/
JAWAB: Goong.

TANYA: Di udag lumpat, ari di dagoan cicing?
JAWAB: Kalangkang.

TANYA: Gunung bitu, bendera kekelebetan?
JAWAB: Anu keur ngakeul sangu.

 

TANYA: Hibeur lain ku jangjang, Balik lain ku suku?
JAWAB: Langlayangan.

TANYA: Indungna cicing anak na ancul-anculan?
JAWAB: Lisung jeung halu.

TANYA: Nangkub dieusi nangkarak kosong?
JAWAB: Kopeah.

 

Demikianlah kumpulan-kumpulan tatarucingan sunda lucu, bodor, ngakak, jorang, romantis, dan lain-lain. Semoga dapat menjadi inspirasi untuk anda semuanya.
Terimakasih sudah mengunjungi web kami semoga dapat bermanfaat, dan jangan lupa untuk mengetahui lebih lanjut tentang budaya Sunda lainnya silahkan klik DISINI

 

 

 

 

Tags:

Add a Comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *